אמרו לי שלארוחת ערב עושים על-האש.
כמובן שכשעושים על האש עם אבא-אמא, הם כבר דואגים ל-הכל אבל לי קשה לבוא בידיים ריקות.
ואז נזכרתי בשני סלטים שונים שיש להם את אותם הרכיבים.
הראשון - צ'ימיצ'ורי
(רוטב/משרה ארגנטינאי, משתלב מעולה עם הסטייק - נוזל לי ריר..)
השני - סלט טורקי ללא בישול
(יוצא פשוט מדהים, לא יאמינו שהכנתם לבד בבית).
אני קצצתי הכל במקביל וחילקתי לשתי קערות שונות.
המצרכים (ל-2 הסלטים)
נתחיל כמובן עם 2 קערות.
את המצרכים הבאים נקצוץ דק,
2/3 נשים בקערה לצ'ימיצ'ורי ואת ה- 1/3 הנותר בקערה לסלט טורקי.
2 צרורות פטרוזיליה
גמבה אדומה גדולה
3 פלפלים חריפים (מי שלא אוכל חריף יכול פשוט להוסיף גמבה במקום)
בצל רגיל בינוני
8 שיני שום
7-8 בצלים ירוקים ויפים שאותם נפרוס דק
ונהפוך קערות. מהבצל הירוק נשים 2/3 בסלט טורקי ו- 1/3 בצ'ימיצ'ורי.
עכשיו ככה:
לצ'ימיצ'ורי נוסיף -
3/4 כוס שמן (לא זית)
1/4 כוס חומץ רגיל
1/2 כוס חומץ בלסמי (אפשר להמיר בחומץ רגיל למי שלא אוהב)
כף אורגנו (עדיף טרי, עדיין, היבש הרבה יותר זמין לי..)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
נערבב הכל ביחד, עדיף להשאיר לפחות שעה במקרר כדי שכל הטעמים יתחברו (בהנחה שתצליחו להפסיק לטעום..)
לסלט טורקי נוסיף -
1/4 כוס שמן (לא זית)
1/4 כוס חומץ רגיל
כפית כמון
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
כנ"ל, פה לא חובה שעה, רק כדאי לקרר קצת.
מסקנות:
-מחיטוט בהמון מתכונים באינטרנט לא שמים בכלל חומץ בלסמי בצ'ימיצ'ורי אבל לדעתי הוא משדרג את הטעם ברמה אחרת לגמרי.
-ברור שעד שהגענו לארוחה בעלי/אישי/בן זוגי כבר הספיק לפרק חצי חלה (מישהו הרי צריך לטעום).
-הצ'ימיצ'ורי על הסטייק פשוט חלום.
-כבר הספקתי להכין "נגלה" שנייה.
-רק אחרי שיבערו לי הידיים מהפלפל חריף אני אזכר שכדאי לחתוך אותו עם כפפת ניילון. קרח, מישהו?
אז אה.. באים לאיזה סלט או שתכינו וספרו איך יצא?
כמובן שכשעושים על האש עם אבא-אמא, הם כבר דואגים ל-הכל אבל לי קשה לבוא בידיים ריקות.
ואז נזכרתי בשני סלטים שונים שיש להם את אותם הרכיבים.
הראשון - צ'ימיצ'ורי
(רוטב/משרה ארגנטינאי, משתלב מעולה עם הסטייק - נוזל לי ריר..)
השני - סלט טורקי ללא בישול
(יוצא פשוט מדהים, לא יאמינו שהכנתם לבד בבית).
אני קצצתי הכל במקביל וחילקתי לשתי קערות שונות.
![]() |
מצד ימין-צ'ימיצ'ורי / מצד שמאל-סלט טורקי |
המצרכים (ל-2 הסלטים)
נתחיל כמובן עם 2 קערות.
את המצרכים הבאים נקצוץ דק,
2/3 נשים בקערה לצ'ימיצ'ורי ואת ה- 1/3 הנותר בקערה לסלט טורקי.
2 צרורות פטרוזיליה
גמבה אדומה גדולה
3 פלפלים חריפים (מי שלא אוכל חריף יכול פשוט להוסיף גמבה במקום)
בצל רגיל בינוני
8 שיני שום
7-8 בצלים ירוקים ויפים שאותם נפרוס דק
ונהפוך קערות. מהבצל הירוק נשים 2/3 בסלט טורקי ו- 1/3 בצ'ימיצ'ורי.
![]() |
5 דקות לפני שהצ'ימיצ'ורי מוכן |
לצ'ימיצ'ורי נוסיף -
3/4 כוס שמן (לא זית)
1/4 כוס חומץ רגיל
1/2 כוס חומץ בלסמי (אפשר להמיר בחומץ רגיל למי שלא אוהב)
כף אורגנו (עדיף טרי, עדיין, היבש הרבה יותר זמין לי..)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
נערבב הכל ביחד, עדיף להשאיר לפחות שעה במקרר כדי שכל הטעמים יתחברו (בהנחה שתצליחו להפסיק לטעום..)
![]() |
5 דקות לפני שהסלט הטורקי מוכן |
לסלט טורקי נוסיף -
1/4 כוס שמן (לא זית)
1/4 כוס חומץ רגיל
כפית כמון
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
כנ"ל, פה לא חובה שעה, רק כדאי לקרר קצת.
מסקנות:
-מחיטוט בהמון מתכונים באינטרנט לא שמים בכלל חומץ בלסמי בצ'ימיצ'ורי אבל לדעתי הוא משדרג את הטעם ברמה אחרת לגמרי.
-ברור שעד שהגענו לארוחה בעלי/אישי/בן זוגי כבר הספיק לפרק חצי חלה (מישהו הרי צריך לטעום).
-הצ'ימיצ'ורי על הסטייק פשוט חלום.
-כבר הספקתי להכין "נגלה" שנייה.
-רק אחרי שיבערו לי הידיים מהפלפל חריף אני אזכר שכדאי לחתוך אותו עם כפפת ניילון. קרח, מישהו?
אז אה.. באים לאיזה סלט או שתכינו וספרו איך יצא?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה