סה"כ צפיות בדף

15. חנוכה - אז מה היה לנו..?

הנה אנחנו, עמוק עמוק בתוך החג..
חיכינו בקוצר רוח להדלקת נר ראשון כדי לחגוג עם כל המשפחה, ולא הפרזנו בכלל עם האוכל (והטיגון)... 


הדלקת נר שני

סלטים וטרטור,
לביבות שהילדים אוהבים מהפוסט הקודם - אמא הכינה.
לביבות דומות עם תוספת של בצל מגורד ומעט קמח - סבתא הכינה.
לביבות מפירה תפו"א - גם סבתא.
לביבות תרד של ניקי - אמא אפתה בלי הגבנ"צ בשביל אחותי. 
לביבות בטטה של ניקי - גם אפויות, מככבות אצלי במטבח.

ניסיון של אמא להכין סופגניות, 
(כמובן שזרקה עליי את מלאכת הטיגון וזה אחרי שסיימתי את הטיגונים שלי!).

הופתענו עם כיסי-אוויר דווקא בסופגניות הזהובות והיפות (יצאו ממש חלולות..)

ובסופגניות ש"שיזפתי יתר על המידה" התגלתה דחיסות מדויקת של בצק. 
נו שויין..

המטלות שלי: דונאטס עם ציפוי שוקולד וסוכריות, 
וכמובן - ספינג', טבול ומצופה בסוכר. יממממ..

כל המתכונים שהצלחתי למצוא הם על ק"ג קמח.
יש גבול לכמות שאני מוכנה לטגן, וגם עם 2.5 כוסות קמח יצאה לי כמות מאוד מכובדת.
(ועוד זרקנו למחרת כי כבר לא טעים..)

חומרים:
2.5 כוסות קמח 
1.5 כוסות מים
2 כפות סוכר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
(שמן לטיגון / סוכר או אבקת סוכר לציפוי)

מערבבים את כל החומרים של הבצק, 
מתפיחים עד להכפלה של הבצק. לא יודעת להגיד זמנים, אבל לא פחות משעה.
העיסה נוזלית ודביקה, לא להתבאס. 
מחממים שמן, בידיים משומנות מושכים חתיכת בצק, ועם האצבעות מחוררים באמצע ומכניסים לטיגון עד להזהבה. הטבעות לא יוצאות מושלמות וככה הכי כיף. 
מעבירים למסננת ונייר סופג.
אחרי שמסיימים את הטיגונים, לטבול בסוכר או להגיש עם ריבה בצד. (ועם טאמס לצרבת..)



ויש לי אחלה פעילות להכין עם הילדים בחופשות
עוגיות מזרחיות מכירים? קוראים להם קעקים, כעכים? קעכים?


החתיך:" תאמיני לי, זה יותר טעים מעבדי!" 

בכל מקרה, 
תסלחו לי שלא העליתי תמונות של הילדים אופים על מנת להוכיח שאני באמת מיישמת את מה שאני ממליצה עליו,
תצטרכו פשוט להאמין לי שזו הנגלה השנייה השבוע..

לא חשבתי לפרסם פוסט על עוגיות (בכל זאת, חנוכה..) אבל בנוסף למתכון, יש לנו גם הפעלה לחופש ועוד חטיף לחתיך, שנשכב על הספה עם הצנצנת על הבטן.

אחרי שהיה כל כך כיף, הילדים זרמו איתי עד שאיבדו את הסבלנות (וגם זה בסדר), נותנים להם להמתין ולהמתין ולהמתין עד לצינון מוחלט. 



בעיקרון מכינים את הבצק עם מרגרינה, אבל הפסקתי להשתמש כבר ממזמן והמרתי לשמן.
זה באמת לא (לא ממש בכל אופן) פוגע בפריכות.
אולי ניתן להוריד גם מכמות השמן הזו אבל אישית, לא ניסיתי עדיין. בנגלה הבאה...


לפני האפייה


חומרים:
2.5 כוסות קמח תופח
כפית מלח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים

לציפוי:
חלבון
שומשום / מלח גס / זעתר וכו'

מערבבים את הכל לבצק (מאוד נוח לעבוד איתו)
יוצרים כדורים בגודל של אגוז קטן
מגלגלים כל כדור ל'נחש' ומצמידים את הקצוות לטבעת. 
פה יש 2 אופציות, 
לסדר את כל הטבעות בתבנית ובסוף להבריש עם החלבון ולפזר שומשום מלמעלה או-
לבצע בסרט נע- גלגול, הצמדת קצוות, טבילה בחלבון, טבילה בשומשום ולסדר בתבנית. 

 
היות וזו נגלה שנייה, הפעם עשיתי את אופציה א'. 
על חום של 180 מעלות, תנור שחומם מראש. 

אחרי 27-30 דקות בודקים שהזהיבו,
מנמיכים את החום ומשאירים לעוד 15-20 דקות. 

החתיך ישר התנדב לבדוק אם זה מספיק אפוי, לכי תסבירי לו שהן עוד אמורות להצטנן באופן מוחלט כדי לקבל את הפריכות הזאת שלהן,
כבר לא היה עם מי לדבר.. 
הכעכ הבוער לא הבין מאיפה זה בא לו. 


התלבטתי אם לצלם ישר או לחכות לבוקר.  
הספקתי להציל כמה...

בין לבין, 
הילדים צבעו חנוכיות מגבס (שוב גואש וכל הוואג'רס) עוד יום הפעלה עבר כמתוכנן. 
הגיעה אלינו חברה מהגן של האמצעי אז הכנתי עוגת שוקולד.

(מה שהתברר כמיותר מכיוון שהיא לא חוסלה כצפוי כי החתיך היה עסוק עם העוגיות המזרחיות.) 
לשמחתי, אני ידועה בכושר אלתור וגם העוגה המסכנה שינתה את יעודה והנה, 
עוד הפעלה - כדורי שוקולד..!!




פוררתי את העוגה (נשארה לי חצי תבנית מלבנית-בינונית)
חיממתי במיקרו חפיסת שוקולד עם 3/4 כוס חלב
ערבבתי את שניהם לעיסה, כדררנו וטבלנו.
 יותר פשוט וחסכוני מזה? לא נראה לי. 






הייתי יכולה לשבת עוד שעות מול המחשב, אבל בכל זאת, חופשת חנוכה והילדים בבית. 

חג שמח לכולם!!



אין תגובות:

פרסום תגובה